"; if ($users==1){ $o.=$plugin_cf['online']['first_part_singular']; $o.=" " . $users . " "; $o.= $plugin_cf['online']['last_part_singular']; } else { $o.=$plugin_cf['online']['first_part_plural']; $o.=" " . $users . " "; $o.= $plugin_cf['online']['last_part_plural']; } $o.="

"; return $o; } ?> Dierenkliniek Overtoom Amsterdam - Chocolade giftig!

Chocolade giftig!

Wist u dat chocola giftig is voor honden en katten?

Vooral pure chocola bevat nogal wat Theobromine.
Deze stof wordt bij mensen snel door de lever afgebroken , maar bij dieren niet.
Elke dag een klein stukje kan zich zo opstapelen en ernstige gevolgen hebben.

De verschijnselen bij vergiftiging zijn onrust, snel opgewonden zijn,trillende spieren, meer plassen en braken. De eerste verschijnselen treden meestal ne 4 tot 12 uur op.

Voor een middelgrote hond van zo'n 25 kilo kan 200 gram pure chocolade dodelijk zijn.

Als u weet dat uw hond of kat veel pure chocola heeft gegeten, kunt u zelf proberen om hem te laten braken door een lepel zout achter op de tong te smeren. Lukt dit niet, neem dan contact met ons op, zodat wij hem via een injectie kunnen laten braken.

Heeft de hond maar weinig chocolade gegeten en lijkt hij volkomen normaal te blijven reageren, geef dan na het zout toch een flinke hand Norit. Door de Norit wordt het gif dat de hond eventueel nog binnen heeft in de darm gebonden en kan zo niet door het lichaam worden opgenomen.

Is het langer dan twee uur geleden dat de hond de chocola heeft gegeten of het was heel veel, dan kan het zijn dat hij erg druk en zenuwachtig wordt en dat de slikreflexen niet meer goed werken: hij gaat kwijlen. Hij kan ook suf worden en in slaap dreigen te vallen. Neem dan direct contact op!