"; if ($users==1){ $o.=$plugin_cf['online']['first_part_singular']; $o.=" " . $users . " "; $o.= $plugin_cf['online']['last_part_singular']; } else { $o.=$plugin_cf['online']['first_part_plural']; $o.=" " . $users . " "; $o.= $plugin_cf['online']['last_part_plural']; } $o.="

"; return $o; } ?> Dierenkliniek Overtoom Amsterdam - Overige dieren

Overige dieren


In onze dierenkliniek wordt de hoofdmoot van onze patiŽnten gevormd door katten, met de hond op de 2e plaats en het konijn op nummer 3.

Wij willen echter benadrukken dat wij er zijn voor alle dieren die onder uw zorg vallen.

Het valt ons bijvoorbeeld op dat er ook steeds meer volwassenen zijn die erg veel plezier beleven aan cavia's. Vaak worden ze dan wel op een andere manier benaderd en gehuisvest dan wanneer het als troeteldier voor kinderen wordt aangeschaft.

Om wat voor reden een dier ook bij u thuis is: wij vinden het belangrijk dat u informatie over de diersoort na kunt lezen, zodat - soms met kleine aanpassingen - het diertje een leven kan leiden dat passend is bij zijn soort.

Als dierenarts geven wij alle dieren dezelfde tijd en aandacht.

Een dwerghamster met jeuk heeft dierenarsten-hulp nodig, dus gewoon komen.
Onlangs hebben we bijvoorbeeld de muisjes behandeld van een professionele clown die op een uiterst respectvolle manier met deze beestjes optreedt.
Ratten zij erg gevoelig voor kankergezwellen en worden regelmatig door ons geopereerd. 

In tegenstelling tot sommige andere dierenartsen zijn wij bereid om - in de meeste gevallen - onze tarieven sterk naar beneden toe aan te passen. Wij doen dit om de drempel te verlagen en te stimuleren dat ook deze dieren de hulp krijgen die ze nodig hebben.

 

Mocht u hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld vissen, slangen, hagedissen ed., dan kunnen wij u doorverwijzen.

Overigens zijn wij het eens met het voornemen van staatssecretaris Dijksma (juni 2013) om een lijst van 50 diersoorten te presenteren die niet meer gehouden mogen worden. Hieronder zouden bv vallen: exotische eekhoorns, degoes, wasbeerachtigen, stinkdieren, exotische egelachtigen. Gelukkig zijn er mensen die op een verantwoorde manier met deze dieren omgaan. Maar het risico dat er ernstige verstoring van het dierenwelzijn bij dergelijke dieren plaatsvindt is heel erg hoog.  Neem maar eens een kijkje op de site van Stichting AAP (www.aap.nl): daar worden ze (soms) opgevangen als het misgaat.