"; if ($users==1){ $o.=$plugin_cf['online']['first_part_singular']; $o.=" " . $users . " "; $o.= $plugin_cf['online']['last_part_singular']; } else { $o.=$plugin_cf['online']['first_part_plural']; $o.=" " . $users . " "; $o.= $plugin_cf['online']['last_part_plural']; } $o.="

"; return $o; } ?> Dierenkliniek Overtoom Amsterdam - Kat

Kat

Vaccinaties

Wij kunnen uw dier tegen diverse ziekten inenten.


Zoals u hierna bij "vaccinatie" kunt lezen, is er een veschuiving in de manier waarop we uw dier vaccineren.
In plaats van jaarlijks de "cocktail"prik, wordt er meer en meer toe overgegaan om weliswaar jaarlijks tegen het niesziektecomplex te enten, maar slechts 1x per 2 of 3 jaar ook tegen kattenziekte.


U kunt er van uitgaan dat wij in de gaten houden wat voor uw dier het meest wenselijk is.

Helaas laat lang niet iedereen zijn dieren vaccineren.
Onlangs is er een belangrijk internationaal symposium geweest in Praag, waar dit weer eens duidelijk naar voren kwam.
Door vooraanstaande wetenschappers werd er op aangedrongen dat dierenartsen eigenaren die niet gemotiveerd zijn om te enten, van het belang hiervan overtuigen.

Letterlijk werd gezegd: "zonder regelmatige en agressieve voorlichtingscampagnes kunnen diereigenaren zelfgenoegzaam en gevaarlijk onverschillig worden".

Als een ernstig virus dreigt te gaan circuleren, is het van belang dat minstens 70% van alle dieren in een land gevaccineerd is, om ernstige epidemieŽn tegen te kunnen houden.
Dat percentage wordt in Nederland niet gehaald.
In Duitsland bijvoorbeeld worden percentages van slechts 30% genoemd.
In Finland zijn een aantal jaren geleden om die reden duizenden dieren overleden en/of zeer ernstig ziek geworden.

U, die dit leest, bent mogelijk toch al overtuigd, en met de dieren van de mensen die op de vaccinatie-oproepen (die bijna alle dierenartsen versturen) reageren, zit het ook wel goed.


Maar hoe nou net anderen te bereiken?
Professor Horzinek, voormalig hoofd van de afdeling virologie aan de faculteit in Utrecht, betreurde het op voornoemd symposium dat farmaceutische bedrijven terughoudend zijn om afbeeldingen van dieren met klinische symptomen in hun promotiemateriaal te gebruiken. En dat klopt: let er maar eens op hoe de een de ander nog overtreft in het portretteren van de meest vrolijke en blije dieren.


Voorafgaand aan de vaccinatie wordt uw dier uitgebreid onderzocht en wordt de gezondheidstatus van uw dier met u besproken.


Als uw kat in onze kliniek geŽnt is, sturen we u een herinnering thuis wanneer het verstandig is deze te herhalen.

UITBRAAK KATTENZIEKTE!

November 2016 is er een uitbraak van kattenziekte gesignaleerd in het Diernopvangcentrum Amsterdam (in Osdorp) en oa ook in Den Haag en Voorburg. Meerdere kittens zijn er overleden en vele dieren zijn in de quarantaine terchtgekomen.

Door alle media-aandacht zijn veel mensen geschrokken en bleek dat (vaak onbewust) niet in was gegaan op onze vaccinatie-oproepen. Het vaccin werkt snel: al na een dag of 3. Velen zijn dan ook snel gekomen om alsnog te laten vaccineren.

Hoewel er op het moment leveringsproblemen bij vaccinleveranciers zijn (nou net nu..!) hebben wij voldoende op voorraad.