"; if ($users==1){ $o.=$plugin_cf['online']['first_part_singular']; $o.=" " . $users . " "; $o.= $plugin_cf['online']['last_part_singular']; } else { $o.=$plugin_cf['online']['first_part_plural']; $o.=" " . $users . " "; $o.= $plugin_cf['online']['last_part_plural']; } $o.="

"; return $o; } ?> Dierenkliniek Overtoom Amsterdam - Hond

Hond

Wereldwijd bestaan er meer dan 400 hondenrassen. Al deze rassen zijn ontstaan onder regie van de mens. Gedurende deze rasontwikkeling werden honden voor speciale doeleinden geselecteerd, bijvoorbeeld voor de sport, werk of gezelschap.
Dit resulteerde onder andere in grote verschillen in grootte, vacht en bouw van de honden. Toch is er een duidelijke overeenkomst tussen de meeste rassen: het sociale en coöperatieve karakter.
Het domesticatieproces, dat plaatsvond in de afgelopen eeuwen, zorgde voor meer gehoorzame dieren die de nabijheid van mensen en zelfs het hanteren door mensen tolereren.
Dit gedrag en deze tolerantie gaan veel verder dan we gewend zijn bij de voorganger van onze hond: de wolf.

 

Overigens zult u op deze site geen informatie vinden over hondenshows, fokprogramma's of specifieke rasbijzonderheden. Iedereen die daar interesse in heeft en plezier aan beleeft, vindt daar zijn weg in zonder ons.

Wij stellen ons op het standpunt dat elk dier een individu is, ongeacht ras, reden van aanschaf of de betaalde prijs voor het dier.