Welkom > Vlooien > Preventie

Preventie

Bij vlooienbestrijding denken de meeste mensen onmiddellijk aan een vlooienband. Dit is echter verouderd.

Moderne middelen zijn veel effectiever omdat ze niet alleen de vlo doden, maar eveneens de voorstadia (eitje, larve, pop). Ze worden doorgaans toegediend via een druppel in de nek van het dier. Deze middelen bevatten geen schadelijke bestrijdingsmiddelen, maar verstoren via een voor mens en dier onschadelijk groeihormoon de levenscyclus van de vlo, zodat deze zich niet kan voortplanten en verspreiden.

In sommige gevallen kan een behandeling met bestrijdingsmiddelen wel noodzakelijk zijn. Bestrijdingsmiddelen bevatten echter meestal schadelijke stoffen en moeten zoveel mogelijk vermeden worden, zeker als er een goed alternatief voorhanden is.
Ook bij zieke, zwangere, zogende of heel jonge dieren moet de nodige terughoudendheid betracht worden.

VLOOIENPLAAG

Herinnert u zich nog die keer toen u van vakantie thuis kwam en het tapijt bijna ďzweefdeĒ van de vlooien? Deze situatie doet zich voor als er veel jonge vlooien tegelijk uitkomen en er geen gastheer voorhanden is. Als alternatief springen de vlooien dan op uw benen.

U kunt dit voorkomen door zich goed aan het behandelingsschema te houden.
Ook door grondig te stofzuigen voorkomt u dat er evenuteel eitjes, larven en poppen in huis achterblijven om u na de vakantie onaangenaam te verrassen.

Onze baliemedewerksters kunnen u adviseren wat voor uw situatie het optimale middel is.


RESISTENTIE VAN VLOOIENMIDDELEN.

Steeds vaker worden wij geconfronteerd met dieren met nare vlooienbesmettingen die wel keurig behandeld zijn! Na verloop van tijd kan de werkzaamheid van een vlooienmiddel afnemen. Een vlooienmiddel dat jarenlang goed werkte, kan nu ineens tekortschieten doordat de vlo er resistent tegen geworden is. Uiteraard zijn wij op de praktijk altijd up-to-date in het advies over het juiste vlooienmiddel. Besteed er een telefoontje aan!