Veel problemen bij dieren worden al in het vroegste stadium door vlooien in gang gezet. Vlooienbeten leiden vaak tot jeuk en allergische reacties. Dat kan weer leiden tot krabben, kale plekken, wondjes, infecties etc. Daarnaast kunnen vlooien ook bijv. wormen of kattenkrabziekte overdragen. Ook mensen kunnen door vlooien gebeten worden met jeuk en huidirritatie als gevolg. Zelfs een lintwormbesmetting is niet ondenkbaar, vooral bij kinderen.
Doet u niets, dan is een vlooienbesmetting of zelfs een vlooienplaag, met alle overlast die dat teweeg brengt, vroeg of laat onvermijdelijk. Vaak wordt de aanwezigheid pas opgemerkt wanneer er zich al gigantische hoeveelheden vlooien, larven en cocons verspreid hebben in het huis en op de dieren. Preventie en bestrijding zijn dus noodzakelijk!
|
 |
Door hun specifieke eigenschappen waren vlooien vroeger lastig te bestrijden. Tegenwoordig zijn er echter goede middelen om problemen met vlooien te voorkomen. Desondanks zult u regelmatig aandacht aan preventie moeten besteden, zelfs als u nog helemaal nooit een vlo gezien heeft! Als u de pagina met achtergrondinformatie leest zult u begrijpen waarom.
De zichtbare volwassen vlooien in de vacht van een dier vormen slechts een klein percentage (ca 5%) van de daadwerkelijk omvang van de besmetting! Dat is dus niet meer dan het topje van de ijsberg. De overige 95% is namelijk onzichtbaar aanwezig in de omgeving van het dier in de vorm van eitjes, larven en poppen. Als u niets doet moet de grootste ellende nog komen! De poppen kunnen maandenlang geduldig liggen te wachten op een slachtoffer. Lees de achtergrondinformatie
|