Welkom > Onze Praktijk > Afhaalbalie > MoonCollar

MoonCollar


Kraag

Het komt slechts zelden voor dat een dier na een operatie iets om moet krijgen om te voorkomen dat hij aan de wond gaat likken. Meestal heeft hij dermate weinig last, dat hij er uit zichzelf keurig van af blijft. Als het echter toch nodig is, kan een kraag omgedaan worden zoals iedereen die wel kent: een soort toeter, zo stijf als een lampenkap. Sommige dieren kunnen zo'n kraag maar moeilijk accepteren.


Mooncollar

De Mooncallar is een diervriendelijk alternatief voor een kraag na een operatie. Deze bestaat uit een opblaasbare kunststof band (onder hoge druk geperst PVC met een 7mm ventiel voor het opblazen en leeg laten lopen). Om de band wordt een zeer sterke wasbare hoes met een kunststofcoating gedaan die dmv een ritssluiting aan de zijkant afsluitbaar is. De MoonCollar wordt dmv een verstelbare klittenbandsluiting bij het dier omgedaan. Aan de binnenkant zijn 3 lussen ter bevestiging aan de halsband.

Mooncollar

Voordelen

De MoonCollar hindert het dier niet in zijn normale bewegingen en wordt zeer goed geaccepteerd. Katten kunnen er zelfs gewoon mee naar buiten, want hun zicht wordt niet belemmerd. Ook eten, slapen en spelen is geen probleem. Prettig is ook dat meubilair en muren niet beschadigd kunnen worden, zoals met de gewone kraag wel kan gebeuren.

Huren

Er is ook een nadeel: de aanschafprijs is vrij hoog. Vandaar dat u bij Dierenkliniek Overtoom ook de MoonCollar voor een bescheiden bedrag kunt huren!

website: www.mooncollar.nl