Vaccinatiebeleid

Wij hebben een aantal wijzigingen in ons vaccinatiebeleid voor de hond en voor de kat aangebracht. Hierbij willen we u weer helemaal "bijpraten".

U bent gewend van ons schriftelijke oproepen te krijgen voor hun “jaarlijkse vaccinatie”.
Dit zal ook zo blijven.
Welke vaccinaties er ook daadwerkelijk gegeven worden, kan echter variėren.
Door wetenschappelijk onderzoek is vast komen te staan, dat de moderne vaccins voor sommige ziektes een langere bescherming bieden dan 1 jaar. Dit geldt echter niet voor alle ziektes die nu gebundeld zitten in wat doorgaans de “cocktail” genoemd wordt.

Afhankelijk van de situatie van uw dier zullen wij met u samen bekijken wat de gewenste en optimale manier van vaccineren is.

Voor uw hond zal dit doorgaans inhouden dat elk jaar tegen de ziekte van Weil  en eventueel kennelhoest gevaccineerd zal worden.
Verder werken wij tegenwoordig met een verbeterd vaccin tegen de ziekte van Weil (bevat de zogenaamde L4-stam). Heeft uw hond dit vaccin nog niet eerder gehad, dan moet die eenmalig na 3-4 weken herhaald worden. Wij houden dat voor u in de gaten hoor!
De volledige cocktailprik krijgt de hond 1 keer per 3 jaar.
In sommige situaties zullen wij daar van afwijken en elk jaar de cocktail blijven geven, bijvoorbeeld bij verhoogde gevoeligheid of bij aanvullende eisen door bv een dierenpension.

Voor uw kat zal dit meestal betekenen dat elk jaar gevaccineerd wordt tegen het niesziektecomplex en 1 keer per 3 jaar dit gecombineerd wordt met de vaccinatie tegen kattenziekte.

LET OP:

Ten aanzien van de vaccinatie tegen hondsdolheid oftewel rabies is de situatie als volgt.

Voor het reizen met gezelschapsdieren binnen de Europese Unie is in 2003 vastgelegd dat de geldigheid van de rabiesvaccinatie afhankelijk is van de aanbevelingen van de fabrikant van het gebruikte vaccin. De door ons gebruikte vaccins worden geaccepteerd met een werkingsduur van 3 jaar.

HIER ZIJN EEN AANTAL KANTTEKENINGEN BIJ TE MAKEN.