Welkom > Nieuws > Nieuwe service: mijndieriszoek.nl

Nieuwe service: mijndieriszoek.nl

19 oktober 2011

Wie zijn huisdier kwijt is, kan sinds kort terecht op www.mijndieriszoek.nl, een nieuwe service van de Dierenbescherming. De website biedt ruimte voor het plaatsen van vermiste en gevonden dieren, zodat vraag en aanbod op één plek bij elkaar worden gebracht. Ook geeft de website tal van zoektips en adviezen, variërend van het verspreiden van flyers en posters tot het chippen van je huisdier. Zo hoopt de Dierenbescherming het leed voor mens en dier nog verder te kunnen terugbrengen.

Vermist
Wie zijn huisdier kwijt is, kan een foto met een uitgebreide beschrijving van het dier op deze website plaatsen. Dit doet men aan de hand van een eenvoudig stappenplan. De meeste huisdieren raken in hun directe leefomgeving zoek, en worden daar ook meestal weer gevonden. Het is dus zaak om allereerst een zoekactie in je eigen buurt te starten. Flyers en posters zijn daarbij handige hulpmiddelen. De website biedt dan ook de mogelijkheid om zelf eenvoudig een professionele (kleuren)poster van het dier te ontwerpen en uit te printen.
Daarnaast geeft hij tal van andere tips en adviezen die kunnen helpen bij het zoeken naar vermiste huisdieren, zoals het slim timen van je lokroep, teruggaan naar een oude, bekende ‘hangplek’ van het huisdier of het inrichten van speciale lokplekken.

Gevonden dieren
De Dierenbescherming beveelt eigenaren van vermiste huisdieren aan om allereerst de pagina’s met gevonden dieren te raadplegen alvorens hun dier als vermist op te geven. Het is immers goed mogelijk dat het desbetreffende dier inmiddels al in een asiel is beland en op een pagina in de rubriek ‘Gevonden’ staat. De vele honderden dieren op deze pagina’s worden daar immers geplaatst door dierenasielen verspreid over het hele land. De pagina’s zijn op provincie en datum van te raadplegen. Gewerkt wordt nog aan een zoekfunctie op postcode en straatnaam.

Volgens een woordvoerder van de Dierenbescherming is de belangstelling voor de website al groot, ondanks het feit dat hij nog niet grootscheeps is gepromoot. 'In de maand september had de website al zo'n 5.000 unieke bezoekers', aldus de woordvoerder.