Welkom > Hond > Opvoeding > reisangst

reisangst

Helaas is het soms geen pretje om uw hond mee te nemen in de auto. Sommige honden zijn bang in de auto. Vaak gaan ze erg speekselen, hijgen of braken. Soms zitten ze aan een stuk door te beven of zijn erg nerveus.

Over het algemeen moet u uw hond laten wennen aan autoritten door hem mee te nemen op korte uitstapjes zonder bijzonder doel. U begint met korte ritten en voert de duur en snelheid geleidelijk op. Zorg voor frisse lucht: zet de ramen een stukje open.
De hond moet de auto associŽren met plezier en spelletjes.

Als hij misselijk wordt in de auto, geeft u hem iets lichts te eten en zorgt u dat hij voldoende water krijgt.

U kunt 15 minuten voor vertrek D.A.P. spray op zijn ligplaats in de auto sprayen.
Deze spray bevat een analoog van het geruststellende hondenferomoon dat wordt uitgescheiden door de zogende teef 3 tot 5 dagen na de geboorte van de pups om haar pups te kalmeren en gerust te stellen.
Als uw hond wat extra gerustelling nodig heeft, kan hij met deze spray op een natuurlijke wijze leren om zich aan de nieuwe situatie aan te passen.
Het effect van de spray houdt ongeveer 1 tot 2 uur aan. Indien nodig sprayt u dan opnieuw.

 

Mocht uw hond overigens helemaal niet bang zijn in de auto, maar wel last hebben van reisziekte, dan kunt u tabletjes (Cerenia) komen afhalen. Zo hoeft u niet elke keer z'n braaksel op te ruimen.
U kunt Cerenia het beste minimaal 1of 2 uur voor vertrek ingeven. De werkzaamheid duurt een hele dag. Dit mag 2 dagen achtere elkaar.
Geef voor vertrek een lichte maaltijd of snack. Lang vasten vooraf vermijden.