Welkom > Buitenland > Invoereisen 

Invoereisen 

Voor het reizen met gezelschapsdieren bestaan regels. Aan de invoer van dieren zijn meestal eisen gesteld. Binnen de Europese Unie zijn de regels voor het niet commerciŽle vervoer van gezelschapsdieren vanaf 3 juli 2004 gelijkgetrokken. Deze regels zijn van toepassing op honden, katten en fretten en houden het volgende in:
- de dieren moeten in het bezit zijn van een Europees dierenpaspoort
- de dieren moeten geÔdentificeerd zijn met een microtransponder of tatoeage
- de dieren moeten gevaccineerd zijn tegen rabiŽs (hondsdolheid)

Voor het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Zweden en Malta gelden nog aanvullende eisen zoals een bloedtest op rabiŽsantilichamen en een behandeling tegen teken en wormen.

Voor het niet commerciŽle vervoer van vogels, knaagdieren, konijnen, vissen,amfibieŽn en reptielen zijn nog geen (Europese) eisen. In veel gevallen is een gezondheidsverklaring voldoende.
Voor specifieke informatie kan men het best contact opnemen met de ambassade (www.ambassade.startpagina.nl) van het land van bestemming.

Alle landen buiten de Europese Unie hebben eigen eisen gesteld aan de invoer van gezelschapsdieren.
Als dieren buiten de EU reizen moet er vooraf soms ook een bloedtest op rabiŽsantilichamen gedaan worden om terug te kunnen keren naar Nederland.

Meer informatie over de invoereisen van gezelschapsdieren van de verschillende (Europese) landen kunnen diereigenaren vinden bij het Landelijk Informatiecentrum voor Gezelschapsdieren (www.licg.nl)